Néhány könnyen, gyorsan elkészíthető recept.
Ha meg szeretné tekinteni a recepteket, kattintson a címére.
Káposztával töltött paprika (4 adag)

Káposztával töltött paprika (4 adag)
Hozzávalók:
4 db sárga v. narancs színű paprika
100 g vadrizs
1 közepes hagyma
100 g kelkáposzta/spenót keverék
70 g szűrt csemegekukorica
50 g cheddar sajt
4 szem szeletelt fekete olívabogyó
2 ek olívaolaj
1 finomra szelt paradicsom
Fűszerezés ízlés szerint
Előmelegítjük a sütőt 180 ºC-ra.
Elkészítés:
Főzzük meg és szűrjük le a rizst. Olajon dinszteljük meg a hagymát, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót. Ha már minden megpárolódott, adjuk hozzá a rizst is. Vágjuk le a paprikák tetejét, töltsük meg a megpárolt keverékkel, majd a levágott paprikatetőkkel zárjuk le ismét. Szórjuk meg a tetejüket reszelt sajttal. Helyezzük sütőtálra és süssük a sütőben 1 órán át.
Teljes kiőrlésű penne párolt spenóttal és gorgonzola sajttal (6 adag)

Teljes kiőrlésű penne párolt spenóttal és gorgonzola sajttal (6 adag)
Hozzávalók:
285 g penne tészta
olívaolaj
1 fej közepes, kockára vágott hagyma
3 nagyobb gerezd fokhagyma őrleménye
120 ml tyúkhúsleves
3 db olasz paradicsom, szeletelt
170 g friss bébispenót
6 g szeletelt friss, vagy 1 teáskanál szárított bazsalikom
Só, bors ízlés szerint
75 g morzsolt gorgonzola sajt
47 g fenyőmag
Elkészítés:
Főzzük ki a tésztát, só nélkül. Amíg a tészta megfő, melegítsünk elő egy olívaolajjal kikent sütőtálat. Az előmelegített tálban pároljuk üvegesre a szeletelt hagymát, majd adjuk hozzá a fokhagymát is és keverjük jól össze. Ezután hozzáadhatjuk a paradicsomot, majd további 2 perc párolás után a spenótot és a bazsalikomot. Amikor a levelek megfonnyadnak, vegyük le a tűzről és fűszerezzük ízlés szerint. Penne tésztával tálaljuk, amire szórjunk gorgonzola sajtot és fenyőmagot.
Sárgarépa- és gyömbérleves (4 adag)

Sárgarépa- és gyömbérleves (4 adag)
Hozzávalók:
4 ek olívaolaj
1 db szeletelt közepes méretű hagyma
1 gerezd finomra szelt fokhagyma
1 db 5 cm-es friss, hámozott, szeletelt gyömbérgyökér
600 g hámozott, durvára reszelt sárgarépa
700 ml zöldségleves
2 nagyobb narancs leve és rostjai
Só, frissen őrölt bors
1 csokor friss koriander
Elkészítés:
Melegítsünk fel 2 ek olívaolajat egy, majd közepes hőmérsékleten pirítsuk meg a hagymát, kb. 3–4 percig. Adjuk hozzá a sárgarépát, a fokhagymát, a gyömbért és pároljuk további 5 percen át, időnként kevergessük meg. Öntsük hozzá a zöldséglevest, a narancslevelet, és a kifacsart narancs megmaradt rostjait, fűszerezzük, és melegítsük az egészet forrásig. Forrás után csökkentsük a hőmérsékletet, fedjük le, és a főzzük kb. 30 percig, vagy ameddig a sárgarépa megpuhul. Távolítsuk el a friss koriander leveleit, majd adjuk hozzá a maradék olajat és pürésítsük. Melegítsük át, majd találjuk.
Sült, töltött szardínia
Hozzávalók:
1 ek olívaolaj
1 db finomra vágott hagyma
1 gerezd finomra vágott fokhagyma
85 g friss zsemlemorzsa
1 ek mustár
2 ek finomra vágott petrezselyem
1 tojás sárgája
2 ek ricotta sajt
3 citrom leve, ebből 1 rosttal együtt
Só, frissen őrölt bors
12 db frissen bontott, tisztított szardínia (alternatívák: hering, makréla, pisztráng)
Citromkarikák és petrezselyemlevél a tálaláshoz
Elkészítés:
Melegítsük fel az olajat egy edényben, majd dinszteljük meg benne a hagymát és a fokhagymát közepes hőmérsékleten. A sütőt melegítsük elő 180 ºC-ra. Vegyük le a tűzről az edényt, tegyük bele a zsemlemorzsát, a mustárt, a finomra vágott petrezselymet, a tojás sárgáját és a ricotta sajtot. Ízesítsük 2 citrom levével és a fűszerekkel. Az így elkészült keverékkel töltsük meg tisztított szardíniát. Egy nagy sütőtálra helyezzünk alufóliát és rakosgassuk rá a megtöltött szardíniákat. Tegyük rá a maradék citromlevet, zárjuk le a fóliát. Süssük az előmelegített sütőben kb. 30 percig.
Cseresznye ricotta sajttal és pirított mandulával (1 adag)

Cseresznye ricotta sajttal és pirított mandulával (1 adag)
170 g fagyaszott magozott cseresznye
2 ek fölözött ricotta
1 ek pirított mandula
Melegítsük át a cseresznyéket mikrosütőben (1–2 perc). Szórjuk meg a tetejüket ricottával és mandulával.